Panoràmica de la ciutat d'Alaior - Panoràmica de la ciutat d'Alaior Panoràmica de la ciutat d'Alaior - Panoràmica de la ciutat d'Alaior  
 

Nova línia d’ajuts per a Pimes i treballadors autònoms per valor de 254.057 euros

Nova línia d’ajuts per a Pimes i treballadors autònoms per valor de 254.057 euros L’Ajuntament d’Alaior obre una nova línia d’ajudes per a Pimes i treballadors autònoms per valor de 254.057 euros, per seguir ajudant a pal·liar els efectes negatius que hagi pogut tenir la pandèmia en l’activitat dels comerços i petites empreses del municipi.

Concretament, l’Ajuntament d’Alaior hi destina 100.000 euros, el Govern de les Illes Balears 71.000 euros i el Consell Insular de Menorca 82.000 euros.

José Luis Benejam, batle d’Alaior, ha destacat que «segueix sent indispensable adoptar mesures per pal·liar, almenys mínimament, el greuge patit per les empreses. Volem continuar protegint i donant suport al teixit productiu, social i empresarial d’Alaior, aportant recursos per a contribuir a facilitar el compliment de les seves obligacions empresarials, el manteniment de l’activitat i l’ocupació, contribuint així a la seva reactivació».

Cristóbal Marqués, regidor d’Hisenda, ha remarcat que «l’Ajuntament ha fet un gran esforç per poder arribar a com més tipologies de comerç millor. En aquest sentit, hem afegit en comparació a altres ajuts les empreses de fabricació de calçat, confecció de tota classe de peces de vestir i complements, comerç al detall de tot tipus d’art, òptics, optometristes, podòlegs, acupuntors, naturòpates i serveis d’emmarcació».

D’aquesta manera, es destinaran ajudes 1.500 euros per centre de treball o establiment. En cas que el mateix beneficiari disposi de més d’un centre de treball o establiment podrà demanar un ajut per a un màxim de 2 centres de treball.

Aquesta ajuda va encaminada a la dinamització local i per ajudar a fer front a les despeses corrents necessàries per a la reactivació i el manteniment de les activitats econòmiques afectades per les restriccions aprovades pel Govern en l’any 2021 o que s'hagin vist especialment afectades per la pandèmia de la COVID-19. Són subvencionables les quotes de lloguer, préstecs, les compres a proveïdors, els subministraments d'aigua, d'electricitat, de gas i combustibles, comunicacions (telèfon, correu, missatgeria, connexió a Internet), taxes municipals i retribucions salarials, entre d'altres.

Els ajuts ja es poden demanar a través de la seu electrònica, fins al 17 d'agost de 2021. Trobaran l'enllaç i les bases per tramitar-los baix de la notícia.


Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
 
Destaquem...
   
Carpeta Ciutadana
L'any 2020, els períodes de cobrament voluntari dels tributs municipals de caràcter anual són els següents:

Primer Període: del 16 de març al 15 de maig

 Impost sobre vehicles
 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)

Segon Periode: del 15 de juliol al 15 de setembre
 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)
 Impost sobre activitats econòmiques (IAE)
 Taxa control d'animals de companyia amb obligació de vacunació (cans)
 Taxa per servei de recollida i tractament de fems
 Taxa per serveis de cementiri municipal
 Taxa per entrada de vehicles
 Taxa per parada de taxis
 Taxa per ocupació del domini públic
 Vedats de caça

Els rebuts domiciliats es carregaran els dies 4 d'abril i 3 d'agost, respectivament.
Agenda Local
Avanç Revisió PGOU
Pla de Desenvolupament Turístic d'Alaior
Programa Festes Sant Llorenç 2010
Xarxa de Biblioteques de Menorca
NOU PLA DE DINAMITZACIÓ COMERCIAL ALAIOR
Rutes saludables a Alaior
IDE menorca
GUIA D’ACOLLIDA PER A PERSONES NOUVINGUDES
Política de Medi Ambient
Som d'Alaior
Disfruta-lo
MANIFEST 700 ANYS
RSU


Horari atenció de dilluns a divendres de 8.00 a 14.00h i dimecres de 16.00 a 19.30 h