Posta de sol des de - Cala en Porter Posta de sol des de - Cala en Porter  
 

LÔAC, Alaior Art Contemporani, ja és una realitat

LÔAC, Alaior Art Contemporani, ja és una realitatAquest matí, José Luis Benejam, batle d’Alaior, Tiago Reurer, regidor de Cultura, Isabelle Leurent, en representació dels col·leccionistes, i Matías Quetglas, pintor, han presentat l’obertura de LÔAC.

Alaior Art Contemporani, alberga una impressionant col·lecció d'obres d'art contemporani d'artistes tan reconeguts internacionalment com Joan Miró, Miquel Barceló, Jaume Plensa, Antonio Saura o Antoni Tàpies, entre molts altres.

Situada al carrer Baixamar 56 en un edifici molt representatiu del centre històric, es tracta de l'única exhibició pública d'una col·lecció privada d'aquestes característiques a l'illa de Menorca, destacant també per ser de les més destacades de totes les Illes Balears, amb 140 obres de gran valor que han estat cedides a l'Ajuntament per a la seva exposició durant tres anys, amb opció a cinc.

La iniciativa reuneix els grans noms de l'art contemporani espanyol amb algunes d'aportacions estrangeres de pes que donen consistència i coherència a un discurs expositiu divers, transversal, de qualitat i de valor històric.
Els autors amb presència en aquesta proposta artística alaiorenca són partícips de grups com 'El Paso' o l'escola 'Cuenca', i dignes representants de corrents com la realista, informalista, cinètica, expressionisme abstracte o el surrealisme, per exemple.

José Luis Benejam ha destacat que «aquesta iniciativa va ser un dels primers compromisos que vaig adquirir amb tots els ciutadans i ciutadanes d’Alaior. La posada en marxa d’una exposició d’aquest nivell al poble respon a la necessitat del municipi de dotar-se d’equipaments que puguin suposar tot un pol d’atracció turística potent. Com no pot ser d’altra manera també, respon a la necessitat d’apropar l’art de grans artistes a tots els alaiorencs i menorquins, donant l’oportunitat a la gent de créixer, conèixer i descobrir altres mons i fonts d’inspiració. LOAC marca sens dubte un abans i un després per Alaior».
Benejam ha volgut afegir també que «aquesta exposició és un punt d’inici per altres activitats que es desenvoluparan entorn de l’art en general al poble, donant l’oportunitat també a artistes locals a protagonitzar tota mena d’actes entorn d’ aquesta exposició».

Per la seva banda, Isabelle Leurent, en representació dels col·leccionistes ha volgut posar en valor un dels principals objectius de l’exposició: apropar l’art als més petits. Per aquest motiu, a l’espai dedicat als autoretrats, s’han disposat unes taules, amb miralls i amb material per pintar, perquè els més petits puguin fer els seus propis autoretrats. D’altra banda, també s’organitzaran visites guiades amb totes les escoles de Menorca.

Matías Quetglas, pintor que compta amb un autoretrat a l’exposició, ha volgut destacar que «és fantàstic que creguem que la cultura és un estímul pel creixement de l’illa».

Finalment, Tiago Reurer, regidor de Cultura, ha declarat que «aquest és un projecte il·lusionant, en el que duem treballant des de fa molt de temps. És apassionant poder apropar i compartir obres d’aquest nivell amb la gent d’Alaior i Menorca».

El preu d'entrada general són 5 euros. Entrada gratuïta per a menors de 10 anys, visites organitzades per entitats sense ànim de lucre, professors, investigadors i guies turístics, sempre que acreditin la seva condició, i persones en atur, sempre que acreditin la seva situació.

Per a les persones residents empadronades a Alaior l'entrada serà gratuïta també fins al 31/12/2021.

Per a persones majors de 65 anys, famílies nombroses i titulars del carnet jove hi ha una reducció del 50% del preu d'entrada general.

Pel que fa als horaris de visita, l’exposició romandrà oberta de dimarts a diumenge, de 10.30 a 14h, i de 17.30 a 21h, en horari d’estiu.

LÔAC compta a més amb un espai exclusivament dedicat a l'exposició d'obres de la coneguda reina de la performance, Marina Abramovic.

La 'Capella Abramovic’, situada a l'antiga església de Gràcia (c / Coll des Palmer), compta amb una obra que mai ha estat exposada públicament, i que veurà la llum per primera vegada a Alaior.

Aquest espai, d'entrada gratuïta, romandrà obert de dimarts a diumenge, de 18 a 21h.

Demà, a les 20h, tindrà lloc l’acte d’inauguració a la plaça des Ramal. Després es procedirà a entrar per grups a l’exposició, complint amb les normes de seguretat sanitàries.


Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
 
Destaquem...
   
Carpeta Ciutadana
L'any 2020, els períodes de cobrament voluntari dels tributs municipals de caràcter anual són els següents:

Primer Període: del 16 de març al 15 de maig

 Impost sobre vehicles
 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)

Segon Periode: del 15 de juliol al 15 de setembre
 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)
 Impost sobre activitats econòmiques (IAE)
 Taxa control d'animals de companyia amb obligació de vacunació (cans)
 Taxa per servei de recollida i tractament de fems
 Taxa per serveis de cementiri municipal
 Taxa per entrada de vehicles
 Taxa per parada de taxis
 Taxa per ocupació del domini públic
 Vedats de caça

Els rebuts domiciliats es carregaran els dies 4 d'abril i 3 d'agost, respectivament.
Agenda Local
Avanç Revisió PGOU
Pla de Desenvolupament Turístic d'Alaior
Programa Festes Sant Llorenç 2010
Xarxa de Biblioteques de Menorca
NOU PLA DE DINAMITZACIÓ COMERCIAL ALAIOR
Rutes saludables a Alaior
IDE menorca
GUIA D’ACOLLIDA PER A PERSONES NOUVINGUDES
Política de Medi Ambient
Som d'Alaior
Disfruta-lo
MANIFEST 700 ANYS
RSU


Horari atenció de dilluns a divendres de 8.00 a 14.00h i dimecres de 16.00 a 19.30 h