Posta de sol des de - Cala en Porter Posta de sol des de - Cala en Porter  
 

Alaior utilitzarà 475.000 euros de romanents per seguir pal·liant les conseqüències econòmiques de la Covid-19

Alaior utilitzarà 475.000 euros de romanents per seguir pal·liant les conseqüències econòmiques de la Covid-19L’Ajuntament d’Alaior utilitzarà 475.000 euros dels romanents de tresoreria per seguir atenent les necessitats generades a conseqüència de la pandèmia i per ajudar als sectors més afectats per la crisi econòmica.

Aquesta mesura forma part d’un nou pla econòmic que l’Ajuntament durà a aprovació al proper plenari del 6 d’abril.

José Luis Benejam, batle d’Alaior, ha destacat que «la sanejada situació econòmica de l’Ajuntament, juntament amb la delicada realitat econòmica i social en la qual actualment ens trobem, conformen el moment adequat per fer ús d’aquests estalvis de tots els alaiorencs i alaiorenques, per destinar-los a les persones més necessitades».

D’aquesta manera, es destinaran 100.000 euros a una nova línia d’ajuts per a petites i mitjanes empreses del municipi, a la que el Govern de les Illes Balears s’hi sumarà amb 75.000 euros, i 100.000 euros pel Geriàtric Municipal, per cobrir totes les despeses extres, ocasionades per la Covid-19, no incloses dins el contracte de concessió, com el nou personal sanitari, material, o equipaments de protecció pels treballadors.

D’altra banda, també s’inclouen 100.000 euros més per l’Àrea de Serveis Socials, per les ajudes d’emergència social donades a famílies en risc d’exclusió social i amb necessitats bàsiques. Cal recordar que durant el 2020 l’Ajuntament ja va triplicar els ajuts socials donats en comparació el 2019, i que per aquest any l'Àrea de Serveis Socials compta amb el pressupost més alt de la seva història.

Així mateix, es destinen 30.000 euros a l’adquisició de material (mascaretes, hidrogel, etc) per prevenir la Covid-19 a les diferents dependències municipals i entre els treballadors municipals com la Policia Local o les treballadores familiars.

També s’inclouen 3.000 euros a la Creu Roja d’Alaior a destinar, entre altres tasques, a ajudes d’alimentació que l’entitat dóna a ciutadans i ciutadanes, i 15.000 euros al Fons Menorquí de Cooperació.

Dins aquest nou pla també s’introdueix la bonificació del 50% de la taxa d'escombraries al sector comercial i de restauració del municipi, i la bonificació del 50% de la taxa de l’ocupació de la via pública a bars i restaurants, igual que ja es va fer el 2020.

Per la seva banda, Cristóbal Marqués, regidor d’Hisenda i Urbanisme, ha remarcat que «és necessari disposar de part d’aquest romanent de tresoreria de lliure disposició per tal de destinar-lo a despeses que són imprescindibles per ajudar a la societat en aquests moments d’enorme dificultat».


Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
 
Destaquem...
   
Carpeta Ciutadana
L'any 2020, els períodes de cobrament voluntari dels tributs municipals de caràcter anual són els següents:

Primer Període: del 16 de març al 15 de maig

 Impost sobre vehicles
 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)

Segon Periode: del 15 de juliol al 15 de setembre
 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)
 Impost sobre activitats econòmiques (IAE)
 Taxa control d'animals de companyia amb obligació de vacunació (cans)
 Taxa per servei de recollida i tractament de fems
 Taxa per serveis de cementiri municipal
 Taxa per entrada de vehicles
 Taxa per parada de taxis
 Taxa per ocupació del domini públic
 Vedats de caça

Els rebuts domiciliats es carregaran els dies 4 d'abril i 3 d'agost, respectivament.
Agenda Local
Avanç Revisió PGOU
Pla de Desenvolupament Turístic d'Alaior
Programa Festes Sant Llorenç 2010
Xarxa de Biblioteques de Menorca
NOU PLA DE DINAMITZACIÓ COMERCIAL ALAIOR
Rutes saludables a Alaior
IDE menorca
GUIA D’ACOLLIDA PER A PERSONES NOUVINGUDES
Política de Medi Ambient
Som d'Alaior
Disfruta-lo
MANIFEST 700 ANYS
RSU


Horari atenció de dilluns a divendres de 8.00 a 14.00h i dimecres de 16.00 a 19.30 h