Posta de sol - platja de Son Bou Posta de sol - platja de Son Bou  
 

Alaior ajorna el cobrament de l’IBI

Alaior ajorna el cobrament de l’IBIDavant la greu situació creada pel Covid-19 i la declaració de l’Estat d’Alarma a Espanya, l’Ajuntament d’Alaior ha acordat la modificació del calendari del contribuent, ampliant els terminis de pagament voluntaris i el termini per fraccionar els tributs.

José Luis Benejam, batle d’Alaior, ha afirmat que la voluntat de l’equip de govern és donar la major facilitat de pagament de tributs municipals als ciutadans, ja que degut a la suspensió de moltes activitats i el tancament de la majoria de comerços i establiments, hi haurà contribuents (famílies, empreses) que necessitin ajornar o fraccionar el pagament de les seves obligacions tributàries.

Per aquest fet, com a primera mesura significativa s’ha decidit ajornar dos mesos el cobrament de l’IBI previst inicialment per dia 4 d’abril, i que es realitzarà finalment dia 4 de juny. Així mateix el període de pagament de forma voluntària que va començar aquesta setmana, concretament dia 16 de març i finalitzava el 15 de maig, també s’ampliarà dos mesos, fins al 15 de juliol.

Aquestes mesures afectaran a tots els impostos i taxes, també pel segon període de pagament. Com a mesura genèrica pels ciutadans, l’ajuntament ajorna dos mesos el cobrament dels rebuts per via de la domiciliació bancaria, mentre que pels ciutadans que no tenen els seus pagaments domiciliats també s’amplia dos mesos.

Seguint aquesta idea inicial d’ajornament, les sol·licituds de fraccionament/ ajornament de tributs durant el primer període s’amplien fins al 15 de juliol i les del segon període s’amplien fins al 15 de novembre.

Per altra banda, Benejam destaca que els serveis tècnics de l’ajuntament estan estudiant la manera de compensar en els pròxims rebuts tots aquells serveis que no s’estiguin donant, com és el cas del servei d’esports o escoles municipals de música i dibuix. Així mateix l’ajuntament retornarà les taxes del centre sociocultural i recreatiu Escorxador als usuaris que el tenien reservat i no poden fer ús d’ell.

Finalment també s’ha decidit no cobrar la taxa per ocupació de la via pública durant el període d’Estat d’Alarma. Això afecta moltes terrasses de bars i restaurants.

Benejam ha afirmat que l’Ajuntament d’Alaior sempre serà al costat dels ciutadans i ciutadanes, sobretot quan és més necessari.

Per la seva banda, Cristóbal Marqués, regidor d’hisenda, ha volgut destacar que hi haurà moltes famílies i empreses que arran d’aquesta situació veuran afectats els seus ingressos, i davant aquesta situació, l’Ajuntament d’Alaior serà el primer a ajudar-los.

Cal recordar que es pot estalviar domiciliant els tributs tenint un 3% en la bonificació per domiciliació dels rebuts de l'IBI i un 1,5% en la bonificació per domiciliació de la resta de rebuts, llevat dels vedats de caça.


Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
 
Destaquem...
   
Carpeta Ciutadana
L'any 2020, els períodes de cobrament voluntari dels tributs municipals de caràcter anual són els següents:

Primer Període: del 16 de març al 15 de maig

 Impost sobre vehicles
 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)

Segon Periode: del 15 de juliol al 15 de setembre
 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)
 Impost sobre activitats econòmiques (IAE)
 Taxa control d'animals de companyia amb obligació de vacunació (cans)
 Taxa per servei de recollida i tractament de fems
 Taxa per serveis de cementiri municipal
 Taxa per entrada de vehicles
 Taxa per parada de taxis
 Taxa per ocupació del domini públic
 Vedats de caça

Els rebuts domiciliats es carregaran els dies 4 d'abril i 3 d'agost, respectivament.
Agenda Local
Avanç Revisió PGOU
Pla de Desenvolupament Turístic d'Alaior
Programa Festes Sant Llorenç 2010
El Casal de Joves Es Nou Bot
Xarxa de Biblioteques de Menorca
NOU PLA DE DINAMITZACIÓ COMERCIAL ALAIOR
Rutes saludables a Alaior
IDE menorca
GUIA D’ACOLLIDA PER A PERSONES NOUVINGUDES
Política de Medi Ambient
Som d'Alaior
Disfruta-lo
MANIFEST 700 ANYS
RSU


Horari atenció de dilluns a divendres de 8.00 a 14.00h i dimecres de 16.00 a 19.30 h