Posta de sol des de - Son Bou Posta de sol des de - Son Bou  
 

El Govern Municipal treballa diàriament per defensar els interessos generals de tots els veïns i veïnes

Una vegada realitzada la consulta popular convocada pel grup de l’oposició, vulnerant els dos acords de ple de juny del 2018 i d’aquest novembre, com quasi tots els articles de la llei 12/2019 de consultes populars i processos participatius aprovada pel Parlament de les Illes Balears, després de constatar la baixa participació obtinguda i el poc interès despertat per la mateixa, des de l’Ajuntament d’Alaior es volen fer els següents aclariments.

En primer lloc, el Govern Municipal reitera que està fent feina per totes les persones que ahir varen acudir a votar i per la immensa majoria de ciutadans i ciutadanes que no ho varen fer, defensant sempre els interessos de tothom i del municipi.

José Luis Benejam, batle d’Alaior ha volgut reconèixer la bona voluntat de les persones que ahir acudiren a votar, moltes d’elles no comptant amb tota la informació respecte de les opcions plantejades.Tothom és coneixedor de què aquesta era una consulta preparada de manera totalment parcial i controlada per part de les persones convocants des d’una posició política ben definida.
Malgrat la bona voluntat de les persones que varen anar a votar, aquesta ha estat una consulta realitzada sense cobertura legal de cap mena, no comptant amb els mínims requisits exigibles pel que fa a control imparcial del procés, seguretat jurídica, respecte a la llei de protecció de dades, i transparència.

El procés de creació del nou Centre de Salut ja es va iniciar fa temps i s’està desenvolupant. L’emplaçament proposat compta amb les millors consideracions tècniques d’IB Salut, i amb el vistiplau del Govern Balear i els seus responsables.

Des de l’equip de govern alaiorenc es lamenta que ahir es demanés al poble on volia el centre de salut, sense explicar prèviament els pros i contres de cadascun dels emplaçaments. L’edifici antic de La Salle no és de propietat municipal, per la qual cosa s’hauria d’iniciar un procés de compra, a pagar per tots els residents del municipi, o un procés d’expropiació que s’allargaria durant molts més anys encara. A més, aquest emplaçament no admet l’aparcament necessari amb el qual ha de comptar aquesta infraestructura. Moltes són les persones que acudeixen al Centre de Salut en cotxe per no poder-hi anar a peu.

Benejam ha recordat que «des del Govern Municipal ens esforcem diàriament per evitar la crispació fent feina de veritat pel poble, defensant els interessos generals de tots els que vivim aquí, intentant rebaixar l’excessiva tensió política, que no condueix a res bo».

La ubicació del nou Centre de Salut al costat del Col·legi Mestre Duran és l’única possible, ja que el projecte en desenvolupament permet un gran aparcament, excel·lent connexió amb la carretera general, fàcil accés d’ambulàncies davant emergències possibilitant, si així és decidit per IB Salut, una ràpida execució de l’obra, sense nous desemborsaments econòmics per part dels veïns d’Alaior.

Des de l’Ajuntament d’Alaior recorden que aquest tipus d’equipaments, a qualsevol altre poble o ciutat es creen en els espais disponibles cap als afores. Així mateix, s’incideix en la conveniència de tenir un bon Centre de Salut, amb aquells serveis necessaris per donar resposta a les necessitats d’atenció sanitària del poble com més aviat millor.Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
 
Destaquem...
   
Carpeta Ciutadana
L'any 2020, els períodes de cobrament voluntari dels tributs municipals de caràcter anual són els següents:

Primer Període: del 16 de març al 15 de maig

 Impost sobre vehicles
 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)

Segon Periode: del 15 de juliol al 15 de setembre
 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)
 Impost sobre activitats econòmiques (IAE)
 Taxa control d'animals de companyia amb obligació de vacunació (cans)
 Taxa per servei de recollida i tractament de fems
 Taxa per serveis de cementiri municipal
 Taxa per entrada de vehicles
 Taxa per parada de taxis
 Taxa per ocupació del domini públic
 Vedats de caça

Els rebuts domiciliats es carregaran els dies 4 d'abril i 3 d'agost, respectivament.
Agenda Local
Avanç Revisió PGOU
Pla de Desenvolupament Turístic d'Alaior
Programa Festes Sant Llorenç 2010
El Casal de Joves Es Nou Bot
Xarxa de Biblioteques de Menorca
NOU PLA DE DINAMITZACIÓ COMERCIAL ALAIOR
Rutes saludables a Alaior
IDE menorca
GUIA D’ACOLLIDA PER A PERSONES NOUVINGUDES
Política de Medi Ambient
Som d'Alaior
Disfruta-lo
MANIFEST 700 ANYS
RSU


Horari atenció de dilluns a divendres de 8.00 a 14.00h i dimecres de 16.00 a 19.30 h