Sostre de vidre pati interior de - l'Ajuntament d'Alaior Sostre de vidre pati interior de - l'Ajuntament d'Alaior  
 

Un eventual canvi d'ubicació suposaria endarrerir per anys el nou Centre de Salut d'Alaior

Un eventual canvi d'ubicació suposaria endarrerir per anys el nou Centre de Salut d'AlaiorAquesta és la conclusió a la qual ha arribat l'Ajuntament d'Alaior, després de la reunió mantinguda amb el màxim responsable de IB Salut a l'illa, Román Julià. Els terrenys municipals compromesos per l'ajuntament compten amb el vistiplau de IB Salut i la bona consideració per part dels seus tècnics.
Des de l'Àrea de Salut s'han emprès diferents tràmits englobats en el projecte ja en curs. Si ara es plantegés una diferent ubicació a la prevista, això portaria implícit la paralització del procés, havent de començar el mateix de nou quan hi hagués un solar apte i en mans del consistori.


L'antic edifici de La Salle no és propietat municipal, hauria de ser adquirit per la corporació alaiorenca. En cas de no haver-hi acord de compravenda, s'hauria d'iniciar un procés d'expropiació. Tot això suposaria invertir molts diners públics i molts anys sense nou centre de salut. Els ciutadans no podrien gaudir dels serveis del nou centre fins d'aquí a molt de temps.


José Luis Benejam, alcalde d'Alaior, ha comentat que «des del Govern Municipal ens esforcem per evitar la crispació i en fomentar l'enteniment, intentant rebaixar l'excessiva tensió política que hi ha al municipi, encara que no sigui tasca fàcil». Així mateix, ha assenyalat que «la democràcia es fa gran quan es vota amb garanties, amb seguretat jurídica i amb un estricte control imparcial del procés. Es fa petita quan es vota sense empara legal, en consultes que no compten amb una mínima tutela, serietat ni rigor».


Des de l'Ajuntament d'Alaior s'entén que la utilització de menors d'edat per atendre els espais de votació d'una consulta política que es troba fora de la llei és una flagrant intromissió en els seus drets constitucionals i suposa una acció irresponsable dels seus promotors.


A més, s'adverteix de la vulneració dels drets dels ciutadans que amb bona voluntat decideixin votar no estant protegits per la llei de protecció de dades al facilitar la seva informació personal, desconeixent-se la posterior utilitat que se li pogués arribar a donar a aquesta.
A l'equip de Govern d'Alaior li crida l'atenció la manca d'un mínim control del procés de votació i recompte de vots en mans d'una formació interessada que promou una opció de les dues que s'exposen, sense explicar que comporta cadascuna d'elles.


La consulta comptarà amb l'antic edifici de La Salle com a espai de votació, sent una de les dues opcions a votar, no sembla que aquesta sigui una proposta molt seriosa i si prou il·lustrativa de com es planteja aquesta consulta. No és estrany que no s'hagi triat per a tal efecte el Col·legi Mestre Durán, que es troba al costat del solar que constitueix l'opció que no és de l'agrado dels convocants.


Al mateix temps, posen en relleu que els veïns ja es van manifestar al respecte, en les eleccions municipals del passat mes de maig, d'una banda, i de l'altra, mitjançant els seus representants elegits en aquestes, els quals, en el ple celebrat recentment, per majoria, van decidir que no procedia aquesta convocatòria per no retardar més el tràmit del projecte i posterior construcció de l'esperat nou centre de salut que ha de crear el Govern Balear.


En tot cas, la manca d'aparcament, el difícil accés en ambulància, un hipotètic procés de compravenda o expropiació amb el consegüent desemborsament econòmic sortit de les butxaques de tots els alaiorencs i la demora en l'inici de les obres, entre altres qüestions , fan del tot desaconsellable que el nou centre de Salut de referència del centre de Menorca fora a ocupar l'antic col·legi La Salle.

Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
 
Destaquem...
   
Carpeta Ciutadana
L'any 2020, els períodes de cobrament voluntari dels tributs municipals de caràcter anual són els següents:

Primer Període: del 16 de març al 15 de maig

 Impost sobre vehicles
 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)

Segon Periode: del 15 de juliol al 15 de setembre
 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)
 Impost sobre activitats econòmiques (IAE)
 Taxa control d'animals de companyia amb obligació de vacunació (cans)
 Taxa per servei de recollida i tractament de fems
 Taxa per serveis de cementiri municipal
 Taxa per entrada de vehicles
 Taxa per parada de taxis
 Taxa per ocupació del domini públic
 Vedats de caça

Els rebuts domiciliats es carregaran els dies 4 d'abril i 3 d'agost, respectivament.
Agenda Local
Avanç Revisió PGOU
Pla de Desenvolupament Turístic d'Alaior
Programa Festes Sant Llorenç 2010
El Casal de Joves Es Nou Bot
Xarxa de Biblioteques de Menorca
NOU PLA DE DINAMITZACIÓ COMERCIAL ALAIOR
Rutes saludables a Alaior
IDE menorca
GUIA D’ACOLLIDA PER A PERSONES NOUVINGUDES
Política de Medi Ambient
Som d'Alaior
Disfruta-lo
MANIFEST 700 ANYS
RSU


Horari atenció de dilluns a divendres de 8.00 a 14.00h i dimecres de 16.00 a 19.30 h