Posta de sol des de - Son Bou Posta de sol des de - Son Bou  
 

La fira agrícola i ramadera més important de les Balears se celebra un any més a Alaior

La fira agrícola i ramadera més important 
de les Balears se celebra un any més a AlaiorUn total de 38 finques i 178 caps de bestiar participaran en el XXXIII Concurs Morfològic de Bestiar Boví Frisó de Menorca que se celebrarà el proper cap de setmana al Polígon Industrial la Trotxa d'Alaior, en el marc d'una nova edició de la tradicional Fira del Camp. La majoria provenen de Ciutadella (14) i també des Mercadal (9), Ferreries (6), Maó (3), Alaior (3) i Es Migjorn Gran (3). Una finca més que a la convocatòria de l'any passat.

El Polígon Industrial La Trotxa d'Alaior serà l'escenari un cop més, els dies 16 i 17 de març, d'un dels esdeveniments més multitudinaris de tots els que se celebren a Menorca. Aquest certamen està plenament consolidat, és el més important de les Balears del seu tipus i constitueix un exemple palpable d’esforç, de millores genètiques i de l’especialització lacti-formatgera d’aquesta Illa amb el producte i resultat estrella del Formatge amb Denominació d'Origen Mahón-Menorca. El pressupost de la iniciativa és de 47.200 euros.
L'alcaldessa, Misericòrdia Sugrañes, el regidor de Fires i Mercats, Rafael Quintana, els representants de l'Associació Frisona Balear i el Conseller de Projecció Econòmica, Miquel Comany, han donat a conèixer avui matí els detalls del certamen, el qual contempla un programa d'activitats pròpies de la Fira i d'altres de complementàries, amb l'objectiu de seguir sent un punt de trobada de la pagesia i de tota la gent que s’estimen la terra, el camp i el paisatge de Menorca.

El recinte firal en el seu conjunt disposa de més de 10.000 metres quadrats, repartits entre la nau municipal i la gran zona d'exposició a l’Avinguda del Camp Verd, un tram de l'Avinguda des Progrés, un solar que uneix les dues vies i un aparcament públic.

L'extens programa d'activitats inclou Demostració Forja tradicional, a càrrec de Llorenç Carreras a les instal·lacions de Tecnoagrin Sito (Av. Progrés, Parcel·la 20), (dissabte de 10.00 a 13.00 h i de 17.00 a 20.00 h i diumenge de 10.00 a 14.00 h) sorteig entre els assistents de la peça forjada durant el cap de setmana, el dissabte de 11.00 a 13.00 h Jocs i tallers populars per a tota la família a càrrec d'Es Xibit. A la zona del solar. A les 12.00 h Cuina en directe i degustació de paella, a Sa Cooperativa del Camp tant dissabte com diumenge. A les 17.30 h Exhibició d'agilitat canina a la zona del solar, a càrrec del Club Agility Alaior.

El diumenge a les 11.30h Espectacle eqüestre a càrrec de la Ramaderia Can Siquiat (Alaior) i Miky Borràs (es Castell), a la pista de la zona del solar. Organitzat per Associació de Criadors i Propietaris de Cavalls de Raça Menorquina. A les 12.30 h Ballada amb l’Escola Municipal de Ball de Bot de Calvià i la Rondalla i el Grup de Ball d’Alaior, a la zona de l’avinguda del Progrés.

S'ha de destacar la participació d'un total de 82 expositors de Menorca i Mallorca, la qual cosa suposa tot un rècord, d'empreses i entitats de tota mena (maquinaria agrícola, productes agroalimentaris, artesania, assegurances, flors, estris del camp, bars, associacions benèfiques...) que durant els dos dies de la Fira oferiran els seus productes i serveis als assistents.

El concurs de bestiar estarà presidit pel Santiago Garcia Souto, jutge en actiu des de l'any i acreditat per la Confederación de Asociaciones de Frisona Española (CONAFE) per avaluar la qualitat de la cabanya bovina insular representada pels participants.


Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
 
Destaquem...
   
Carpeta Ciutadana
L'any 2020, els períodes de cobrament voluntari dels tributs municipals de caràcter anual són els següents:

Primer Període: del 16 de març al 15 de maig

 Impost sobre vehicles
 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)

Segon Periode: del 15 de juliol al 15 de setembre
 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)
 Impost sobre activitats econòmiques (IAE)
 Taxa control d'animals de companyia amb obligació de vacunació (cans)
 Taxa per servei de recollida i tractament de fems
 Taxa per serveis de cementiri municipal
 Taxa per entrada de vehicles
 Taxa per parada de taxis
 Taxa per ocupació del domini públic
 Vedats de caça

Els rebuts domiciliats es carregaran els dies 4 d'abril i 3 d'agost, respectivament.
Agenda Local
Avanç Revisió PGOU
Pla de Desenvolupament Turístic d'Alaior
Programa Festes Sant Llorenç 2010
El Casal de Joves Es Nou Bot
Xarxa de Biblioteques de Menorca
NOU PLA DE DINAMITZACIÓ COMERCIAL ALAIOR
Rutes saludables a Alaior
IDE menorca
GUIA D’ACOLLIDA PER A PERSONES NOUVINGUDES
Política de Medi Ambient
Som d'Alaior
Disfruta-lo
MANIFEST 700 ANYS
RSU


Horari atenció de dilluns a divendres de 8.00 a 14.00h i dimecres de 16.00 a 19.30 h