Posta de sol des de - Cala en Porter Posta de sol des de - Cala en Porter  
 

Alaior demana al Govern la neteja urgent del torrent de Es Plans

Alaior demana al Govern la neteja urgent del torrent de Es Plans-Ahir es va tornar a desbordar part del torrent-L'equip de govern de l'Ajuntament d'Alaior ha tornat a mostrar la seva preocupació i profund malestar per la falta de manteniment dels torrents del municipi per part de la Conselleria de Medi Ambient del Govern Balear, ahir, una altra vegada, es va tornar a desbordar part del torrent de Es Plans afectant cases i finques. No han servit de res els repetits avisos que ha enviat aquesta administració a la Conselleria, l'última després del cap de fibló i posteriors inundacions de l'any passat.

 

 

Recordem que com a conseqüència de les pluges de passat mes de novembre, es van produir severes inundacions a la zona d'Es Plans d'Alaior, el qual comença al vessant de la muntanya del Toro i arriba fins al torrent de Cala en Porter. Alguna família, fins i tot, va haver de sortir i deixar casa per la reiterada avinguda d'aigües i davant la impossibilitat de poder viure amb un metre d'aigua dins de l'habitatge.

 

 

En aquest moment l'alcaldessa d'Alaior, Coia Sugrañes, va transmetre al conseller Vicenç Vidal, tant formalment amb una carta al Govern, com personalment en una visita a Menorca, la preocupació per la situació en què es troben els torrents del nostre municipi i els va instar a visitar la zona afectada d'Es Plans. Passats aquests mesos no s'ha netejat ni s'ha visitat la zona, per la qual cosa ahir, una altra vegada més,es va tornar a desbordar aquesta zona, afectant una família que ha rebut la ajudar de protecció civil d'Alaior per treure aigua.

 

 

Sugrañes va rebre ahir matí a la família afectada pel desbordament (el quart desbordament durant els últims quatre mesos), per oferir l'ajuda de l'Ajuntament d'Alaior. "No és normal que un torrent que es desbordava en molt poques ocasions en aquesta zona, ara es desbordi cada vegada que plou". Això és degut a la manca de neteja del torrent, el que es pot veure perfectament seguint el seu traçat, amb abundant vegetació, fins amb arbres i troncs que travessen el torrent i dificulten el pas de l'aigua, "no hi ha dret que una família hagi de viure contínuament pendent del temps i de les pluges per sortir corrent de casa, cal una neteja urgent de la zona per part de la Conselleria "ha expressat Sugrañes.

 

 

Reiterem una vegada més que no podem demorar per més temps una intervenció imprescindible per ajudar a donar curs a les aigües dels torrents del municipi i aquesta és una responsabilitat que recau exclusivament a la Conselleria de Medi Ambient del Govern Balear.

 


Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
 
Destaquem...
   
Carpeta Ciutadana
L'any 2020, els períodes de cobrament voluntari dels tributs municipals de caràcter anual són els següents:

Primer Període: del 16 de març al 15 de maig

 Impost sobre vehicles
 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)

Segon Periode: del 15 de juliol al 15 de setembre
 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)
 Impost sobre activitats econòmiques (IAE)
 Taxa control d'animals de companyia amb obligació de vacunació (cans)
 Taxa per servei de recollida i tractament de fems
 Taxa per serveis de cementiri municipal
 Taxa per entrada de vehicles
 Taxa per parada de taxis
 Taxa per ocupació del domini públic
 Vedats de caça

Els rebuts domiciliats es carregaran els dies 4 d'abril i 3 d'agost, respectivament.
Agenda Local
Avanç Revisió PGOU
Pla de Desenvolupament Turístic d'Alaior
Programa Festes Sant Llorenç 2010
El Casal de Joves Es Nou Bot
Xarxa de Biblioteques de Menorca
NOU PLA DE DINAMITZACIÓ COMERCIAL ALAIOR
Rutes saludables a Alaior
IDE menorca
GUIA D’ACOLLIDA PER A PERSONES NOUVINGUDES
Política de Medi Ambient
Som d'Alaior
Disfruta-lo
MANIFEST 700 ANYS
RSU


Horari atenció de dilluns a divendres de 8.00 a 14.00h i dimecres de 16.00 a 19.30 h