Façana de l'Ajuntament - Façana de l'Ajuntament Façana de l'Ajuntament - Façana de l'Ajuntament  
 

L'Ajuntament denuncia la falta d'inversió de la Conselleria en els col·legis d'Alaior

L'Ajuntament denuncia la falta d'inversió de la Conselleria en els col·legis d'AlaiorL'Ajuntament d'Alaior ha denunciat l'abandonament dels dos col·legis públics i l'institut de secundària del municipi per part de la Conselleria d'Educació del Govern Balear. Les diferents inversions promeses pels tres centres dependents de la Conselleria acumulen anys de retard i de la majoria d'elles no se sap absolutament res.

Així ho ha denunciat l'alcaldessa del municipi Coia Sugrañes, "les diferents inversions compromeses per la Conselleria brillen per la seva absència, cap de les tres inversions més importants pel municipi s'han fet realitat, malgrat la relativa senzillesa d'alguna d'elles i de comptar amb llicència municipal, per la qual cosa ens sentim totalment abandonats per la Conselleria d'Educació del Govern Balear". L'alcaldessa ha recordat que l'únic que està invertint als centres educatius és l'Ajuntament amb constants millores en tots els centres, aquest estiu per exemple s'ha realitzat una important inversió canviant finestres, instal·lant piques d'aigua a les classes que no en tenien, canviant de lluminàries i pintant façanes.

Compromisos incomplits:

-CEIP Inspector Doctor Comas Camps
El gimnàs (annex) del Col·legi Doctor Comas Camps pateix des de fa uns anys goteres que van ser comunicades a la Conselleria per al seu arranjament i que han anat augmentat amb el pas del temps, per la qual cosa la Conselleria va licitar un projecte de reparació de filtracions de la coberta per valor de 29 mil euros. L'obra no es va realitzar a l'estiu del 2017, ja que l'empresa adjudicatària en anar a realitzar l'obra va trobar que els desperfectes eren majors dels previstos.

El regidor d'Educació, Cristóbal Marquès, denuncia que des de l'estiu del 2017 la Conselleria no ha fet cap pas per solucionar la situació de la coberta, una situació agreujada pel fet que l'Ajuntament ha invertit durant els últims anys canviant tot el sòl del gimnàs, pintant parets i canviant la instal·lació totes les lluminàries, per la qual cosa aquestes inversions realitzades ja comencen a veure's afectades per les constants filtracions.

-IES Josep Miquel Guàrdia d'Alaior
L'únic institut d'Alaior pateix una important falta d'espai, per la qual cosa la Conselleria d'Educació fa anys que estudia la possibilitat de reconvertir l'antic gimnàs (actualment en desús) en classes per així poder ampliar els diferents graus de Formació Professional. La promesa realitzada per la Conselleria el setembre de 2017, que consistia a tenir llesta la reforma per al curs 18/19 no ha estat complida, ja que ni tan sols s'ha presentat el projecte per obtenir la llicència municipal.

-CEIP Mestre Duran
Una obra senzilla i molt reivindicada des de la construcció del centre educatiu fa menys de 10 anys que consisteix en el tancament amb fusteria d'alumini de l'entrada del col·legi, acumula més de dos anys de retard i malgrat obtenir la llicència municipal el passat mes de març, durant tot l'estiu no han tingut temps de començar les obres per reformar l'entrada, per la qual cosa les obres afectaran l'inici del curs escolar i la normalitat de les classes.

Sugrañes ha explicat que cada any l'Ajuntament realitza importants inversions als centres educatius, aquest any s'hauran invertit prop de 60 mil euros en diferents inversions en col·legis i escoles, una mostra del compromís de l'equip de govern amb els més de 1.500 estudiants que té el municipi. És una pena que per a la Conselleria d'Educació els estudiants d'Alaior siguin de segona.


Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
 
Destaquem...
   
Carpeta Ciutadana
L'any 2020, els períodes de cobrament voluntari dels tributs municipals de caràcter anual són els següents:

Primer Període: del 16 de març al 15 de maig

 Impost sobre vehicles
 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)

Segon Periode: del 15 de juliol al 15 de setembre
 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)
 Impost sobre activitats econòmiques (IAE)
 Taxa control d'animals de companyia amb obligació de vacunació (cans)
 Taxa per servei de recollida i tractament de fems
 Taxa per serveis de cementiri municipal
 Taxa per entrada de vehicles
 Taxa per parada de taxis
 Taxa per ocupació del domini públic
 Vedats de caça

Els rebuts domiciliats es carregaran els dies 4 d'abril i 3 d'agost, respectivament.
Agenda Local
Avanç Revisió PGOU
Pla de Desenvolupament Turístic d'Alaior
Programa Festes Sant Llorenç 2010
Xarxa de Biblioteques de Menorca
NOU PLA DE DINAMITZACIÓ COMERCIAL ALAIOR
Rutes saludables a Alaior
IDE menorca
GUIA D’ACOLLIDA PER A PERSONES NOUVINGUDES
Política de Medi Ambient
Som d'Alaior
Disfruta-lo
MANIFEST 700 ANYS
RSU


Horari atenció de dilluns a divendres de 8.00 a 14.00h i dimecres de 16.00 a 19.30 h