Posta de sol - platja de Son Bou Posta de sol - platja de Son Bou  
 

Activitats de la festa de Sant Antoni al municipi d’Alaior

Activitats de la festa de Sant Antoni al municipi d’Alaior

Envoltats encara de llums de nadal i gaudint de la presència d'aquells que tornen a casa per festes i que encara romanen aquí, hem tancat l'any 2017 i ja tenim ganes de començar amb bon peu el 2018. Com que aquests dies de festa deixen petjada i costa tornar a la rutina, res millor que seguir fomentant l'ambient festiu amb la programació de les activitats que s'organitzaran per celebrar la diada del nostre patró, Sant Antoni i d'altres que completaran el programa del mes de gener.

 

Per a començar, ja el proper cap de setmana comptarem amb la xerrada-col·loqui «Records i anècdotes de personatges populars d'Alaior» que tindrà lloc el divendres 12 a la Sala d'Activitats Ciutadanes a les 20 h. L'Antoni J. Sintes o com el coneixem aquí, en Toni des Llogaret, ens transportarà anys enrere per contar-nos sobre alguns dels personatges populars del poble.

  

Dissabte 13 

 

L'endemà, dissabte matí, es podrà gaudir per tercer any del Petit Mercat de Sant Antoni que aquest any se celebrarà per segona vegada al Pati de sa Lluna des de les 10 h a les 14 h. Durant aquestes quatre hores, es podran comprar dàtils i taronges, els considerats 'aliments' de Sant Antoni que han esdevingut el tradicional berenar de l'ermità, també podran adquirir altres productes tradicionals (formatges, embotits, mels i melmelades) i participar en les diferents activitats que s'oferiran. 

 

Els més petits podran posar en pràctica les seves qualitats artístiques pintant al taller de pintura «O sant o dimoni», llegint contes d’animals i ballant al ritme de les clàssiques cançons del grup infantil Pinyeta Pinyol que seran al Pati de sa Lluna a les 12 h. 

 

Paral·lelament, al Centre Cívic de Cala en Porter, la Ruth Delgado relatarà als petits el conte «Blupi, un pez diferente» a les 11 h.

 

Per no perdre el ritme i continuar amb la celebració de nit, la Coral Cànticus ens oferirà un concert en honor a Sant Antoni a les 19 h a l'església de Sant Diego, amb la proposta d’un repertori de cançons tradicionals menorquines. Intervindran com a solistes Lola Navarro, Jayne Swinbourne, Jaume Gelabert, Antonio Marcos, Lorenzo Valls i Pedro Mercadal, baix direcció de Luiba Kletsova i amb Orest Lemekh al piano.

 

 

Un cop delectats amb els càntics de la coral, ja es podrà donar pas al grup s'Esclat de Ferreries que portarà la festa al carrer amb la cercavila de dimonis i la batucada. Sortiran des de sa Plaça Nova a les 21 h.

 

Diumenge 14 

 

Diumenge matí, el poble despertarà per aclamar als participants del concurs d'Automodelisme que tindrà lloc a les pistes des Cós a les 9 h. Ja fa anys que el Club d'Automodelisme d'Alaior organitza aquest esdeveniment amb motiu de Sant Antoni, donant oportunitat a la gent de conèixer l'automodelisme més de prop i de participar en aquesta activitat que ja és tota una tradició en aquestes dates.

 

 

A la nit i per acabar la setmana, tindrem el plaer de poder assistir al concert de Maria Àngels Gornés '40 anys de música' , que serà al Convent de Sant Diego a les 19 h per a amenitzar el darrer dia de la setmana abans de tornar a partir amb les activitats de Sant Antoni que encara hi quedaran. Un concert institucional que aporta el Consell de Menorca. 

 

Dimarts 16 

 

El vespre de dimarts, dia 16, serà el gran dia, perquè per acabar de celebrar un bon Sant Antoni no hi pot faltar la tradicional torrada popular i l'encesa de foguerons que ja fa 7 anys que es fa. Tindrà lloc a Sa Plaça a les 19 h i ajuntarà al poble per a menjar tots junts i compartir una agradable vetllada en honor al nostre patró que acabarà amb una ballada popular que oferirà la Rondalla i el Grup de ball d'Alaior. 

 

A Cala en Porter, la torrada començarà a les 19,30 h i serà a la plaça. Contarà també amb l’actuació del Grup d’animació infantil Pinyeta Pinyol.

 

I arribat ja el dia de la diada, ens podrem acontentar escoltant als glossadors de Soca de Mots que seran a la Sala d'Activitats Ciutadanes a les 20 h per captivar-nos amb la seva oratòria.

 

Per a concloure la setmana d'activitats de Sant Antoni, el dissabte dia 20 l'Associació de Karate Alaior organitza una competició de Karate junt al CIME i a l'Ajuntament d'Alaior que es celebrarà a la pista Central del Poliesportiu de 16 h a 22 h.

 


Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
 
Destaquem...
   
Carpeta Ciutadana
PERÍODES DE COBRAMENT

L'any 2018, els períodes de cobrament voluntari dels tributs municipals de caràcter anual són els següents:

PERÍODE
TERMINI
TRIBUTS 
Primer:
del 15 de març 
al 15 de maig

 Impost sobre vehicles
 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)

Segon:
del 16 de juliol

al 17 de setembre

 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)
 Impost sobre activitats econòmiques (IAE)
 Taxa control d'animals de companyia amb obligació de vacunació (cans)
 Taxa per servei de recollida i tractament de fems
 Taxa per serveis de cementiri municipal
 Taxa per entrada de vehicles
 Taxa per parada de taxis
 Taxa per ocupació del domini públic
 Vedats de caça


NOVETATS FISCALS EXERCICI 2018

En l'exercici 2018 es disminueixen per tercer any consecutiu els valors cadastrals del municipi d'Alaior, aplicant una actualització del 0,96. Així doncs, tot i haver-se incrementat lleugerament el tipus impositiu, els contribuents veuran reflectit un estalvi en els rebuts de l'impost sobre béns immobles d’entorn a l’1% respecte de l’any anterior.

IMPOST SOBRE BÉNS IMMOBLES: FRACCIONAMENT I BONIFICACIONS

Igual que en els darrers exercicis, i per donar facilitat als contribuents, l'IBI es pagarà en dos períodes.

Així mateix, els contribuents que compleixin els requisits prevists en l'ordenança fiscal reguladora d'aquest impost podran sol·licitar les bonificacions següents abans del 31 de desembre:
- Noves construccions i obres de rehabilitació integral, per a empreses d'urbanització, construcció i promoció immobiliària
- Habitatges de protecció oficial i els que resultin equiparables de conformitat amb la normativa de la CAIB.
- Béns rústics de les cooperatives agràries i d'explotació comunitària de la terra (L 20/1990).
- Família nombrosa: fins al 90 % que, com a novetat, el percentatge de bonificació variarà en funció del nivell de renda i es bonificaran únicament els primers 75.000 euros de valor cadastral.
- Immobles on es desenvolupin activitats econòmiques d'especial interès o utilitat municipal per concórrer-hi circumstàncies socials, culturals o historicoartístiques.
- Immobles on es desenvolupin activitats econòmiques d'especial interès o utilitat municipal per concórrer-hi circumstàncies de foment de l'ocupació.

BONIFICACIÓ PER DOMICILIACIÓ DE TRIBUTS

- 3 % de bonificació per domiciliar els rebuts de l’IBI.
- 1,5 % de bonificació per domiciliar els rebuts dels tributs restants, excepte els vedats de caça.

Els rebuts domiciliats es carregaran els dies 4 d'abril i 3 d'agost, respectivament. La data límit per domiciliar els rebuts és un mes abans de l’inici de cada període de cobrament voluntari.

L'ordre de domiciliació es podrà fer presencialment al Servei d'Atenció Ciutadana o de manera telemàtica a través de la seu electrònica de l'Ajuntament (alaior.sedelectronica.es) amb DNI electrònic o certificat digital. La domiciliació es renova cada any automàticament i té validesa indefinida mentre la persona ordenant no en sol·liciti l'anul·lació o la modificació.

Per a qualsevol aclariment podeu telefonar al 971 37 10 02, ext. 139 (Recaptació), o adreçar-vos al SAC.
Agenda Local
Avanç Revisió PGOU
Pla de Desenvolupament Turístic d'Alaior
Programa Festes Sant Llorenç 2010
El Casal de Joves Es Nou Bot
Xarxa de Biblioteques de Menorca
NOU PLA DE DINAMITZACIÓ COMERCIAL ALAIOR
Rutes saludables a Alaior
IDE menorca
GUIA D’ACOLLIDA PER A PERSONES NOUVINGUDES
Política de Medi Ambient
Som d'Alaior
Disfruta-lo
MANIFEST 700 ANYS
RSU


Horari atenció de dilluns a divendres de 8.00 a 14.30h i dijous de 16.00 a 19.30 h