Urbanització de Cala en Porter - fotografia cedida per l'associació de veïns de Cala en Porter - Urbanització de Cala en Porter Urbanització de Cala en Porter - fotografia cedida per l'associació de veïns de Cala en Porter - Urbanització de Cala en Porter  
 

Alaior acull aquest cap de setmana el VIè Festival de Curtmetratges

Alaior acull aquest cap de setmana el VIè Festival de Curtmetratges

La mostra comptarà també amb una secció d'exhibició en la qual es presentaran dos films seleccionats en l'últim Festival de Cinema de Menorca, un espot encarregat per l'Ajuntament i una petita selecció de vídeos que aborden el "Procés independentista" des de l'humor.

 

Alaior acollirà aquest cap de setmana, el VI Festival de Curtmetratges al que es presenten a concurs 14 de les millors produccions nacionals en aquest format.

 

En dues jornades consecutives, dissabte i diumenge (amb inici a les 19 hores, a l'Església de Sant Diego), el festival desplegarà la selecció de curts que ha realitzat l'organisme CortoEspaña entre un total aproximat de 900 pel·lícules que concursen al certamen nacional .

 

Igual que en altres ocasions, el públic podrà expressar la seva opinió sobre els films que es projecten (excepte els dos d'exhibició que ja hem dit) i - aquest any hi ha una mica de canvi-- les votacions es traslladaran al Circuit Curt Espanya que les compatibiliará per poder a final d'any donar un premi més gran, de 2.700 euros, al millor curt nacional.

 

Adjunt informació de les pel·lícules i la seva distribució en les dues jornades, alhora que va destacar la particularitat que una d'elles, Yerbabuena, compta amb una actriu menorquina, Olivia Delcán, que va debutar en Illa Bonica, rodada a Menorca, de Fernando Colomo .

 

Igual que en altres ocasions, el públic podrà expressar la seva opinió sobre els films que es projecten (excepte els dos d'exhibició que ja hem dit) i - aquest any hi ha una mica de canvi-- les votacions es traslladaran al Circuit Curt Espanya que les compatibilitzarà per poder a final d'any donar un premi més gran, de 2.700 euros, al millor curt nacional.

 

Així, a més de la programació subjecta a concurs, el festival de curtmetratges projectarà els dos curtmetratges guanyadors de la secció oficial del FESTIVAL DE CINEMA de Menorca (que es va celebrar a l'estiu a Ciutadella).

 

Així, per la secció Balears en curt, i fora de concurs es projectarà la pel·lícula guanyadora que va ser "El seu", produïda en 2016 per la menorquina Laia Fuguet. La pel·lícula té una durada de 12 minuts. I es projectarà en l'inici de la primera jornada, el dissabte 21, per obrir el nostre festival.

 

En la segona jornada, obrirem, en exhibició i igualment fora de concurs, la pel·lícula "Mare", de Rodrigo Sorogoyen, una producció nacional d'aquest mateix any.

 

El Spot, "És el teu pastís", produït per Carlos Roca, per encàrrec de l'Ajuntament i una selecció de vídeos espontanis versats en el "Procés independestista", editats des de diferents prismes i amb l'humor com a denominador comú, s'intercalaran en les jornades del Festival.

 

Alaior forma part del circuit d'exhibició des de la seva segona edició.

 

Any a any, des de 2012 l'Ajuntament ve oferint aquest esdeveniment, que ofereix de forma gratuïta i en què el públic participa amb les seves votacions per decidir quin és el millor curt entre els que es van produir en l'exercici anterior, 2016 en aquest cas.

 

Durant les projeccions, a la secció de concurs es podran veure un total 14 curtmetratges de gènere i temàtica variada, des del drama fins a la comèdia o treballs més dinàmics i innovadors. La durada de les pel·lícules també serà diversa, combinant històries d'un cert desenvolupament argumental amb relats més breus de tot just uns minuts que realitzen un exercici de síntesi sorprenent per narrar en tan curt espai de temps.

 


Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
 
Destaquem...
   
Carpeta Ciutadana
L'any 2020, els períodes de cobrament voluntari dels tributs municipals de caràcter anual són els següents:

Primer Període: del 16 de març al 15 de maig

 Impost sobre vehicles
 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)

Segon Periode: del 15 de juliol al 15 de setembre
 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)
 Impost sobre activitats econòmiques (IAE)
 Taxa control d'animals de companyia amb obligació de vacunació (cans)
 Taxa per servei de recollida i tractament de fems
 Taxa per serveis de cementiri municipal
 Taxa per entrada de vehicles
 Taxa per parada de taxis
 Taxa per ocupació del domini públic
 Vedats de caça

Els rebuts domiciliats es carregaran els dies 4 d'abril i 3 d'agost, respectivament.
Agenda Local
Avanç Revisió PGOU
Pla de Desenvolupament Turístic d'Alaior
Programa Festes Sant Llorenç 2010
El Casal de Joves Es Nou Bot
Xarxa de Biblioteques de Menorca
NOU PLA DE DINAMITZACIÓ COMERCIAL ALAIOR
Rutes saludables a Alaior
IDE menorca
GUIA D’ACOLLIDA PER A PERSONES NOUVINGUDES
Política de Medi Ambient
Som d'Alaior
Disfruta-lo
MANIFEST 700 ANYS
RSU


Horari atenció de dilluns a divendres de 8.00 a 14.00h i dimecres de 16.00 a 19.30 h