Posta de sol des de - Son Bou Posta de sol des de - Son Bou  
 

Alaior convoca un concurs de fotografia amb motiu de l'exposició Street Art Zapatos Decorados 2017

Alaior convoca un concurs de fotografia amb motiu de l'exposició Street Art Zapatos Decorados 2017

L'exposició Street Art Zapatos Decorados 2017 ha arribat avui als carrers d'Alaior per retre homenatge a l'esperit emprenedor de la indústria del calçat. Aquesta iniciativa s'emmarca en l'àmbit de la promoció turística perquè pretén embellir la zona comercial del municipi per atreure un major nombre de visitants, amb l'objectiu de dinamitzar el comerç local.

 

Amb motiu d'aquesta exposició, l'Ajuntament de la localitat ha organitzat un concurs de fotografia per seleccionar i premiar la millor imatge de les sabates exposades. Per participar en el concurs serà necessari prèviament fer-se seguidor/a del perfil oficial de l'Ajuntament d'Alaior a Facebook i compartir una o diverses fotografies mitjançant missatge privat amb el hastag #alaiorstreetart, mostrant la seva manera més natural de gaudir de l'estiu. Un mateix participant, sota un únic perfil i/o compte en xarxes socials, podrà participar una sola vegada en la promoció. El premi consistirà en l'estada d'una nit a l'Hotel Torralbenc, en temporada baixa, per a dues persones i en règim d'allotjament i esmorzar.

 

A partir d'avui mateix i fins al 15 d'octubre es podrà realitzar el recorregut de les 25 sabates gegants de taló, cada un amb el seu nom i la seva història particular, des del Carrer des Ramal fins al Camí Nou d'Alaior. També es podran contemplar dos exemplars més fora d'aquest municipi, concretament a les instal·lacions de l'Aeroport de Menorca i a l'Estació Marítima del port de Maó, de manera que l'Ajuntament d'Alaior agraeix la col·laboració d'AENA i Autoritat Portuària de Balears.

 

L'Ajuntament d'Alaior ha editat un díptic explicatiu que inclou un mapa amb la ubicació de les escultures i un codi QR amb la informació més important de la iniciativa (el codi també es podrà capturar a la base de les sabates), així com les bases del concurs de fotografia que es publicaran a finals de mes a la pàgina web www.alaior.org i serà llavors quan ja es podran enviar els missatges amb les fotos al perfil oficial de l'Ajuntament d'Alaior al Facebook.

 

Cal destacar que la participació en el concurs suposa la cessió expressa a l'Ajuntament d'Alaior, de forma gratuïta i en exclusiva, dels drets d'imatge i de propietat intel·lectual que poguessin resultar de les fotografies utilitzades pel participant en aquest certamen, el resultat es publicarà a la seu electrònica de l'Ajuntament d'Alaior https://alaior.sedelectronica.es, la pàgina web https: alaior.es i el perfil oficial a Facebook https://es-es.facebook.com/AjuntamentAlaior/

 

La indústria del calçat és fonamental per a comprendre la història d'un poble com Alaior, on, al llarg de tot el segle XX, desenes de petits tallers de calçat, i més endavant fàbriques mecanitzades, van ocupar a centenars d'obrers i van permetre també la incorporació molt generalitzada de la dona al món del treball. Una producció de qualitat que va tenir ràpida acceptació en el mercat nacional, va obrir camí a l'exportació i va contribuir a la prosperitat d'aquesta vila. Aquesta singular exhibició, impulsada per l'Institut Tecnològic del Calçat (INESCOP), pretén ser un homenatge i un reconeixement a tots els que amb el seu treball o el seu enginy i esforç van fer d'aquest ofici un puntal de l'economia local.

 

Els 27 sabatots de 2,5 metres d'altura, realitzats en fibra de vidre i polièster, han estat decorats, majoritàriament, per artistes d'Elda, el bressol del calçat, amb l'objectiu de mostrar la cara més desenfadada i optimista de les sabates que es fabriquen al nostre país. Els creadors s'han recolzat en el concepte d'art urbà per convertir aquestes escultures amb taló en suport d'expressió artística, ja que la sabata és moda i la moda és també art.

 

Més informació a l'oficina de l'Àrea de Festes de l'Ajuntament d'Alaior al C/ Major nº 11 (tel. 971.371.002 ext. 115) i/o a l'adreça de correu electrònic turisme@aj-alaior.org.

 


Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
 
Destaquem...
   
Carpeta Ciutadana
L'any 2020, els períodes de cobrament voluntari dels tributs municipals de caràcter anual són els següents:

Primer Període: del 16 de març al 15 de maig

 Impost sobre vehicles
 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)

Segon Periode: del 15 de juliol al 15 de setembre
 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)
 Impost sobre activitats econòmiques (IAE)
 Taxa control d'animals de companyia amb obligació de vacunació (cans)
 Taxa per servei de recollida i tractament de fems
 Taxa per serveis de cementiri municipal
 Taxa per entrada de vehicles
 Taxa per parada de taxis
 Taxa per ocupació del domini públic
 Vedats de caça

Els rebuts domiciliats es carregaran els dies 4 d'abril i 3 d'agost, respectivament.
Agenda Local
Avanç Revisió PGOU
Pla de Desenvolupament Turístic d'Alaior
Programa Festes Sant Llorenç 2010
El Casal de Joves Es Nou Bot
Xarxa de Biblioteques de Menorca
NOU PLA DE DINAMITZACIÓ COMERCIAL ALAIOR
Rutes saludables a Alaior
IDE menorca
GUIA D’ACOLLIDA PER A PERSONES NOUVINGUDES
Política de Medi Ambient
Som d'Alaior
Disfruta-lo
MANIFEST 700 ANYS
RSU


Horari atenció de dilluns a divendres de 8.00 a 14.00h i dimecres de 16.00 a 19.30 h