Posta de sol des de la - Cova d'en Xoroi Posta de sol des de la - Cova d'en Xoroi  
 

Pla Municipal de Salut -Alaior Ciutat Saludable-

La salut segons l'Organització Mundial de la Salut és un estat de complet benestar físic, mental i social, i no solament l'absència d'afeccions o malalties. Aquesta definició és molt important per entendre el projecte Alaior Ciutat Saludable i la feina que s'ha fet durant els darrers anys en el municipi.

L’any 2018 s’ha presentat el projecte Alaior Ciutat Saludable, amb les primeres accions per dur a terme dins el Pla de Salut, així com un diagnòstic de salut que recull l’estat actual de la població en vers a diferents factors, com territori, contaminació, educació, mortalitat, etc. Una feina que va començar l’any 2012, quan l'Ajuntament d'Alaior s'adhereix a la Xarxa Espanyola de Ciutats Saludables (RECS), projecte promogut per la FEMP. Aquesta Xarxa té com a objectiu fomentar el concepte de Salut de l'OMS (Organització Mundial de la Salut) a través de les Ciutats Saludables i la seva activitat està destinada a la promoció i protecció de la salut de manera integral i al benestar de la ciutadania.

Durant aquest temps ja es van dur a terme diferents accions com la creació dels Horts Socials i la posada en marxa dels Tallers de Família, així com taules de participació ciutadana per començar a elaborar el Pla de Salut Municipal. També es va crear un mapa de recursos que teniu al vostre abast al final d'aquesta pàgina web.

Un dels compromisos de l'adhesió a la RECS va ser l'elaboració d'un anàlisis de la situació/diagnòstic de salut i el disseny d'un Pla de Salut per a la ciutat. Per tant, l'octubre de 2016 l'Ajuntament es compromet a implementar l'Estratègia de Promoció de Salut i Prevenció del Sistema Nacional de Salut, iniciativa del Ministeri de Salut, Serveis Socials i Igualtat, treballant en quatre punts fonamentals: l'alimentació no saludable; la inactivitat física; el consum d'alcohol i el de tabac. L'objectiu és disminuir les causes de mort més freqüents: les malalties cardiovasculars; respiratòries cròniques; diabetis i el càncer.


LÍNIES ESTRATÈGIQUES I ACCIONS DEL PLA DE SALUT:

-Gent gran, envelliment saludable:
Projecte intergeneracional
Projecte "Històries de Vida"

-Educació, hàbits saludables:
Projecte Estiu Actiu
Xerrades Educatives
Tallers Educació Emocional (ESO i Educació infantil)

-Esport, estils de vida saludables:
Olimpíades esportives i saludables
Cursa saludable


Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
 
Destaquem...
   
Carpeta Ciutadana
Agenda Local
Avanç Revisió PGOU
Pla de Desenvolupament Turístic d'Alaior
Programa Festes Sant Llorenç 2010
El Casal de Joves Es Nou Bot
Xarxa de Biblioteques de Menorca
NOU PLA DE DINAMITZACIÓ COMERCIAL ALAIOR
Rutes saludables a Alaior
IDE menorca
GUIA D’ACOLLIDA PER A PERSONES NOUVINGUDES
Política de Medi Ambient
Som d'Alaior
Disfruta-lo
MANIFEST 700 ANYS
RSU


Horari atenció de dilluns a divendres de 8.00 a 14.30h i dijous de 16.00 a 19.30 h