Poblat prehistòric de So na Caçana. Carretera Alaior - Cala en Porter - So na Caçana Poblat prehistòric de So na Caçana. Carretera Alaior - Cala en Porter - So na Caçana  
 

L'Ajuntament i l'Institut convoquen el sisè Certamen de Relat Breu i el 3er Concurs de Disseny de Portada

L'Ajuntament d'Alaior i l'Institut Josep Miquel Guàrdia promouen un concurs en les etapes de primària i secundària que consisteix en un certamen de relat breu i un concurs de portada de revista durant el període acadèmic 2016-2017. En la convocatòria de l'any passat hi van participar un total de 290 alumnes.

L'equip de govern municipal comparteix la filosofia de crear estímuls per a la creació en les etapes educatives, tant pel que fa a la vessant de producció artística com literària. Aquest serà el sisè any en què l'Institut i l'Ajuntament convoquen aquest concurs, una iniciativa que va sorgir del propi Institut Josep Miquel Guàrdia i va tenir el suport de l'Ajuntament d'Alaior i la resta de centres educatius, per aquest motiu l'Ajuntament d'Alaior hi dóna suport amb una aportació econòmica de 360 euros. Els centres escolars participants, inclòs el mateix IES Josep Miquel Guàrdia, es comprometen a sufragar el 50 % restant de la dotació dels premis, distribuït de forma equitativa entre tots ells.

L'import de cada premi serà de 45 euros en el cas del certamen de relat breu i de 45 euros en el cas del concurs de disseny de portada de revista. El concurs es divideix en quatre categories de premis en cada cas i en cada una d'elles es premiaran dos estudiants amb un xec regal per un valor de 45 euros destinats a adquirir material didàctic:
a) Primera categoria: estudiants de 3r i 4t d'educació primària.
b) Segona categoria: estudiants de 5è i 6è d'educació primària.
b) Tercera categoria: estudiants de 1r i 2n d'educació secundària obligatòria.
c) Quarta categoria: estudiants de 3r i 4t d'educació secundària obligatòria.

Cal destacar que poden participar en el concurs tots els alumnes dels nivells educatius de tercer, quart, cinquè i sisè d'educació primària, i de primer, segon, tercer i quart d'educació secundària obligatòria que es trobin matriculats als centres educatius circumscrits als municipis d'Alaior i Es Migjorn Gran i que es detallen a continuació: CEIP Inspector Dr. Comas, CC La Salle d'Alaior, IES Josep Miquel Guàrdia, CEIP Mestre Duran i CEIP Francesc d'Albranca.


La temàtica dels treballs és lliure i en el cas del relat breu es poden presentar en català, castellà o anglès i el termini màxim per la seva recepció finalitza el divendres dia 15 de maig de 2017, a les 13 hores. Els treballs presentats fora d'aquesta data no s’acceptaran.

Com a novetat, aquest any, el tercer concurs de disseny de portada serà sobre un llibre escollit lliurament per l’alumne, tindrà que realitzar una il·lustració, el titol i l’autor.

El jurat estarà integrat per almenys un professor o professora de cada centre que tengui alumnes participants i sigui especialista en la matèria del concurs, respectant que el nombre de professors de cada centre que formin part del jurat sigui aproximadament proporcional al nombre d’obres presentades.

Les bases del concurs es poden consultar a la pàgina web de l'IES Josep Miquel Guàrdia (www.iesjosepmiquelguardia.org) i a la pàgina web de l'Ajuntament d'Alaior (www.alaior.org).


Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
 
Destaquem...
   
Carpeta Ciutadana
L'any 2020, els períodes de cobrament voluntari dels tributs municipals de caràcter anual són els següents:

Primer Període: del 16 de març al 15 de maig

 Impost sobre vehicles
 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)

Segon Periode: del 15 de juliol al 15 de setembre
 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)
 Impost sobre activitats econòmiques (IAE)
 Taxa control d'animals de companyia amb obligació de vacunació (cans)
 Taxa per servei de recollida i tractament de fems
 Taxa per serveis de cementiri municipal
 Taxa per entrada de vehicles
 Taxa per parada de taxis
 Taxa per ocupació del domini públic
 Vedats de caça

Els rebuts domiciliats es carregaran els dies 4 d'abril i 3 d'agost, respectivament.
Agenda Local
Avanç Revisió PGOU
Pla de Desenvolupament Turístic d'Alaior
Programa Festes Sant Llorenç 2010
El Casal de Joves Es Nou Bot
Xarxa de Biblioteques de Menorca
NOU PLA DE DINAMITZACIÓ COMERCIAL ALAIOR
Rutes saludables a Alaior
IDE menorca
GUIA D’ACOLLIDA PER A PERSONES NOUVINGUDES
Política de Medi Ambient
Som d'Alaior
Disfruta-lo
MANIFEST 700 ANYS
RSU


Horari atenció de dilluns a divendres de 8.00 a 14.00h i dimecres de 16.00 a 19.30 h