Posta de sol des de - Cala en Porter Posta de sol des de - Cala en Porter  
 

La II Fira de Turisme de Menorca arrenca aquest dissabte amb un extens programa d'activitats

La II Fira de Turisme de Menorca arrenca aquest dissabte amb un extens programa d'activitatsL'Àrea d'Esports, Festes, Mercats i Joventut de l'Ajuntament d'Alaior ha organitzat un extens programa d'activitats, amb motiu de la segona edició de la Fira de Turisme de Menorca, que començaran aquest dissabte i es perllongaran durant tres setmanes, concretament fins al 22 d'abril.

Conferències, presentacions de projectes empresarials, rutes de turisme actiu, programes de ràdio, competicions esportives ... El ventall d'iniciatives que es duran a terme és molt ampli. Cal recordar que són un total de 43 dels expositors d'empreses relacionades amb el sector turístic de l'illa que cobriran l'espai d'exposició, així com també el mercat complementari d'artesania, comerç i agroalimentació que se celebrarà el 8 d'abril. Es tracta d'una xifra molt superior a la registrada en la seva primera edició de l'any passat en què van participar un total de 10 empreses del sector.

El proper dissabte 1 d'abril se celebrarà la primera activitat que consistirà en una de les dues rutes de turisme actiu que ha organitzat l'empresa Balearic Outdoor Holidays i, a, partir de les 12 hores al Convent de Sant Diego, s'emetrà en directe a nivell nacional Gente Viajera, un programa d'Onda Cero Radio dedicat al sector turístic.

El dimarts 4 d'abril al matí es realitzaran unes jornades formatives al Centre Bit Menorca sobre "l'atenció a les persones amb discapacitat i / o necessitats especials". Organitza l'Agència Balear de Turisme i la Fundació Handisport.

Al dia següent, la Sala d'Activitats Ciutadanes de l'Ajuntament d'Alaior acollirà, a partir de les 19.30 hores, la presentació del resultat de l'enquesta sobre la futura gestió del sector turístic de Menorca.

En tot cas, el major nombre d'activitats es realitzaran durant els dies centrals de la Fira, del 7 al 9 d'abril. La primera jornada, a les 12 hores, les autoritats inauguraran l'esdeveniment i, mitja hora més tard, tindrà lloc la primera ponència que versarà sobre "La unitat d'acció com a base de l'estratègia turística", a càrrec de la presidenta del Consell, Maite Salord, i el director insular de Promoció Turística, Isaac Olives.

Serà a partir de llavors quan les empreses inscrites disposaran de 20 minuts per presentar els seus projectes i se celebraran les conferències previstes, retransmeses en directe (streaming) a través del web de l'Ajuntament d'Alaior i amb traducció simultània a la llengua de signes . Destaquem les següents:

"Turisme accessible en vies verdes i itineraris naturals", a càrrec d'Arantxa Hernández, Cap de l'Àrea de Vies Verdes i Turisme Ferroviari de la Fundació dels Ferrocarrils Espanyols, amb la col·laboració de l'empresa Amb tu Adaptat.
"El disseny universal: adaptar les destinacions i eliminar barreres de forma integral", a càrrec de l'eurodiputada Rosa Estaràs.
"El futur del turisme a Menorca", una taula rodona amb professionals de reconegut prestigi del sector turístic de l'illa.
"La cuina de Menorca: rebosteria i pastisseria de Pasqua", a càrrec de Fra Roger. Inclou una degustació.


Activitats complementàries

L'Ajuntament també ha organitzat un programa d'activitats complementàries que contempla el concert Ala Rock, el dissabte 8 d'abril de 12 a 23 hores amb la participació de 11 grups de música, i la Ruta de Tapes, els dies 7, 8 i 9 de abril amb un total de 15 establiments inscrits.

L'alcaldessa d'Alaior, Misericòrdia Sugrañes, ha manifestat la clara vocació turística de l'equip de govern de l'Ajuntament d'Alaior i la importància que té per a aquesta indústria la urbanització de Cala en Porter, una de les primeres de Menorca que va obrir les portes al turisme i que alberga una de les discoteques més singulars i antigues d'Europa com és la Cova d'en Xoroi. Sugrañes també ha recordat que en el nucli turístic de Son Bou està la platja més gran de tota l'illa i alguns hotels que cada any reben premis i reconeixements.


Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
 
Destaquem...
   
Carpeta Ciutadana
L'any 2020, els períodes de cobrament voluntari dels tributs municipals de caràcter anual són els següents:

Primer Període: del 16 de març al 15 de maig

 Impost sobre vehicles
 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)

Segon Periode: del 15 de juliol al 15 de setembre
 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)
 Impost sobre activitats econòmiques (IAE)
 Taxa control d'animals de companyia amb obligació de vacunació (cans)
 Taxa per servei de recollida i tractament de fems
 Taxa per serveis de cementiri municipal
 Taxa per entrada de vehicles
 Taxa per parada de taxis
 Taxa per ocupació del domini públic
 Vedats de caça

Els rebuts domiciliats es carregaran els dies 4 d'abril i 3 d'agost, respectivament.
Agenda Local
Avanç Revisió PGOU
Pla de Desenvolupament Turístic d'Alaior
Programa Festes Sant Llorenç 2010
El Casal de Joves Es Nou Bot
Xarxa de Biblioteques de Menorca
NOU PLA DE DINAMITZACIÓ COMERCIAL ALAIOR
Rutes saludables a Alaior
IDE menorca
GUIA D’ACOLLIDA PER A PERSONES NOUVINGUDES
Política de Medi Ambient
Som d'Alaior
Disfruta-lo
MANIFEST 700 ANYS
RSU


Horari atenció de dilluns a divendres de 8.00 a 14.00h i dimecres de 16.00 a 19.30 h