Poblat prehistòric de So na Caçana. Carretera Alaior - Cala en Porter - So na Caçana Poblat prehistòric de So na Caçana. Carretera Alaior - Cala en Porter - So na Caçana  
 

Alaior ret homenatge a 100 anys de caixers batles de Sant Llorenç

Alaior ret homenatge a 100 anys de caixers batles de Sant LlorençL'exposició i videoprojecció “Cent anys de caixers batles de Sant Llorenç i la seva petita història” és una de les principals novetats que s'ha de destacar de les festes patronals del municipi d'Alaior. Aquesta exposició s'inaugurarà el diumenge 7 d'agost a les 19.30 hores a l'Esglèsia de Gràcia (o de l'Hospital) i romandrà oberta cada dia de 19.30 a 22 hores, fins el 31 d'agost.

L'alcaldessa del municipi, Coia Sugrañes, ha anunciat, durant l'acte de presentació del programa de festes de Sant Llorenç 2016, que enguany s'han inscrit a la Qualcada (dissabte 13 i diumenge 14 d'agost) un total de 87 cavalls, sis més que l'any passat.

El programa de festes contempla unes 80 activitats lúdiques, culturals i esportives per a totes les edats que començaran demà dijous 28 de juliol amb un concert de la cantant Lucrecia, considerada la “reina de la salsa”. L'actuació començarà a partir de les 21. 30 hores al Camp Municipal d'Esports Los Pinos i l'entrada és gratuïta.

Una de les activitats infantils més popular és l'acte de posada de gala dels gegants d'Alaior, en Llorenç i n'Eulàlia, amb els seus amics el moro Xoroi i la fadrineta de Biniedris, divendres 5 d'agost a les 19.30 hores a Sa Plaça.

El tradicional sopar de veïns es celebrarà el dissabte 6 d'agost i els grups de cantaires itinerants Aloecanta recorreran els carrers del municipi per amenitzar la vetllada, acompanyats enguany per els integrants de Sa Vessa Mos Fot (Sant Lluís) i Va Gros (Maó). Al dia següent es portarà a terme el tradicional replec de cavalls a Binixems, la davallada de la imatge de Sant Llorenç cap a Alaior i la convidada a participar a les festes majors a càrrec del caixer batle del bienni 2015-2016 Emilio Agis.

Dilluns dia 8 d'agost a les 21.30 hores tindrà lloc a l'Esglèsia de Santa Eulàlia un Gran Concert Líric, a benefici de l'Associació de Malalts de Parkinson, amb el baix baríton Simón Orfila, el tenor Celso Albelo i la soprano Yolanda Auyanet, amb l'acompanyament musical del mestre Antoni Pons Morlà al piano i d'un conjunt instrumental.

El divendres 12 d'agost, a les 20.30 hores a l'avinguda del Pare Huguet, es durà a terme el pregó a càrrec del mestre pianista i director musical Antoni Pons Morlà i, posteriorment, la Banda de Música d'Alaior oferirà un concert a tots els assistents.

Més de 700 persones s'han inscrit a la 45a Desfilada de Carrosses sota el lema “Terror de festa”, una mostra de la creativitat i l'animació de la gent d'Alaior que se celebrarà el diumenge 14 d'agost a partir de les 20.30 hores.

L'Ajuntament d'Alaior ha convocat enguany el 1r Concurs de Videoespot Jove Sant Llorenç 2016 per a nois i noies d'entre 14 i 30 anys d'edat i dotat amb un únic premi de 800 euros. A més, el termini d'inscripcions per al Concurs de Mostradors i Decoració General d'Establiments amb motiu de les festes de Sant Llorenç, amb tres premis per categoria de 200, 100 i 50 euros respectivament, finalitza el pròxim divendres 1 d'agost. Les bases dels dos concursos es poden consultar a la pàgina web de l'Ajuntament www.alaior.org

Les principals activitats esportives dins del marc de les festes patronals son la 33a Cursa Popular Festes de Sant Llorenç, dijous 4 d'agost, un clínic i xerrada col·loqui a càrrec de les jugadores de pàdel Gemma Triay i Lucia Sainz, dissabte 6 d'agost, i el 119è Partit de Futbol Festes de Sant Llorenç entre els equips del CE Alaior (Regional Preferent) i CE Mercadal (Tercera Divisió), dimecres 10 d'agost.

La portada del programa de festes és una il·lustració d'Agneta Manjavacas, guanyadora del concurs, i la biografia en memòria d'Arcadi Gomila que s'inclou a les pàgines interiors és obra de Miquel Àngel Limón.

Finalment, s'ha de destacar la inauguració de l'exposició de dibuix i pintura “Cosme Sans, un record present” a la Sala d'Activitats Ciutadanes el dimecres 18 d'agost a les 20 hores. Es podrà visitar fins el 31 d'agost, de dilluns a dissabte de 19 a 21 hores.


Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
 
Destaquem...
   
Carpeta Ciutadana
L'any 2020, els períodes de cobrament voluntari dels tributs municipals de caràcter anual són els següents:

Primer Període: del 16 de març al 15 de maig

 Impost sobre vehicles
 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)

Segon Periode: del 15 de juliol al 15 de setembre
 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)
 Impost sobre activitats econòmiques (IAE)
 Taxa control d'animals de companyia amb obligació de vacunació (cans)
 Taxa per servei de recollida i tractament de fems
 Taxa per serveis de cementiri municipal
 Taxa per entrada de vehicles
 Taxa per parada de taxis
 Taxa per ocupació del domini públic
 Vedats de caça

Els rebuts domiciliats es carregaran els dies 4 d'abril i 3 d'agost, respectivament.
Agenda Local
Avanç Revisió PGOU
Pla de Desenvolupament Turístic d'Alaior
Programa Festes Sant Llorenç 2010
Xarxa de Biblioteques de Menorca
NOU PLA DE DINAMITZACIÓ COMERCIAL ALAIOR
Rutes saludables a Alaior
IDE menorca
GUIA D’ACOLLIDA PER A PERSONES NOUVINGUDES
Política de Medi Ambient
Som d'Alaior
Disfruta-lo
MANIFEST 700 ANYS
RSU


Horari atenció de dilluns a divendres de 8.00 a 14.00h i dimecres de 16.00 a 19.30 h