Façana de l'Ajuntament - Façana de l'Ajuntament Façana de l'Ajuntament - Façana de l'Ajuntament  
 

Antoni Pons Morlà serà el pregoner a les festes de Sant Llorenç

Antoni Pons Morlà serà el pregoner a les festes de Sant LlorençL'alcaldessa Misericòrdia Sugrañes va proposar fa ja alguns mesos al mestre i director musical Antoni Pons Morlà com a pregoner de les festes de Sant Llorenç 2016.

Després de la seva acceptació Pons Morlà prepara ja el discurs que pronunciarà el dia 12 d'agost, en el tradicional acte d'obertura oficial de festes en què s'escolta també el "primer toc de fabiol".

Jubilat com a professor de piano del Conservatori de Música de Menorca, Antonio Pons Morlà, manté encara avui una intensa activitat en el món de la composició musical i en la direcció coral i d'orquestra. Dirigeix, des de la seva fundació, el Cor Illa de Menorca, circumstància que el manté vinculat a la producció operística de l'illa i que li ha derivat en un expert en repertori operístic i simfònic. De forma recent, per exemple, ha participat en l'obra "Carmina Burana" i també dins d'aquest mateix exercici, va participar en la direcció musical de la cantata infantil "Tirant Lo Blanc".

En el camp de la composició ha escrit diferents obres, tant instrumentals com peces corals. "El Pou de na Patarrà" o el musical "Xoroi" que es va estrenar l'any 2012, són només alguns dels seus treballs més recents que se sumen a una extensa producció.

Pons Morlà va començar els seus estudis musicals als cinc anys. Amb dotze anys va ser nomenat organista de la parròquia d'Alaior, una responsabilitat que simultaniejava amb la seva participació com a flautista a la banda de municipal i de violí en l'orquestra de Maó. Ha estat director de la Banda de Música d'Alaior, de la capella de Santa Eulàlia. Va estudiar al Conservatori del Liceu de Barcelona, ??com on va poder cursar professorat superior de piano, música de cambra, harmonia, contrapunt, fuga, instrumentació i composició. A més cursaria més endavant Direcció Coral al Conservatori Superior de Música.

Interessat en la musicologia, té publicat un estudi sobre "Els goigs de Pasqua a l'Illa de Menorca" i ha participat en diversos homenatges als grans músics que ha donat l'illa (Benet Andreu, JM Taltavull, Margarita Orfila, Bartomeu Mir .. .).

A més de tota aquesta trajectòria professional i la seva dedicació com a estudiós, Pons Morlà ve tenint també un rellevant paper en les festes a través de la seva participació en el Concert Líric de Sant Llorenç, del que ha estat, en totes les seves edicions, el mestre al piano i el director musical. També aquest any acompanyarà Simon Orfila, Celso Albelo i Yolanda Auyanet, al concert líric que s'oferirà el 8 d'agost. Uns dies després, el 12, prendrà el relleu de Miquel Timoner i serà el pregoner de festes amb un pregó que, ja s'anticipa, donarà cabuda a la música i prolongarà un costum amb més de 30 anys.


Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
 
Destaquem...
   
Carpeta Ciutadana
L'any 2020, els períodes de cobrament voluntari dels tributs municipals de caràcter anual són els següents:

Primer Període: del 16 de març al 15 de maig

 Impost sobre vehicles
 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)

Segon Periode: del 15 de juliol al 15 de setembre
 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)
 Impost sobre activitats econòmiques (IAE)
 Taxa control d'animals de companyia amb obligació de vacunació (cans)
 Taxa per servei de recollida i tractament de fems
 Taxa per serveis de cementiri municipal
 Taxa per entrada de vehicles
 Taxa per parada de taxis
 Taxa per ocupació del domini públic
 Vedats de caça

Els rebuts domiciliats es carregaran els dies 4 d'abril i 3 d'agost, respectivament.
Agenda Local
Avanç Revisió PGOU
Pla de Desenvolupament Turístic d'Alaior
Programa Festes Sant Llorenç 2010
Xarxa de Biblioteques de Menorca
NOU PLA DE DINAMITZACIÓ COMERCIAL ALAIOR
Rutes saludables a Alaior
IDE menorca
GUIA D’ACOLLIDA PER A PERSONES NOUVINGUDES
Política de Medi Ambient
Som d'Alaior
Disfruta-lo
MANIFEST 700 ANYS
RSU


Horari atenció de dilluns a divendres de 8.00 a 14.00h i dimecres de 16.00 a 19.30 h