Urbanització de Cala en Porter - fotografia cedida per l'associació de veïns de Cala en Porter - Urbanització de Cala en Porter Urbanització de Cala en Porter - fotografia cedida per l'associació de veïns de Cala en Porter - Urbanització de Cala en Porter  
 

Alaior és l'únic municipi de Menorca on l'oposició pot accedir als registres i llibres oficials al minut des dels seus domicilis de manera telemàtica

Els regidors de l'oposició poden accedir des del passat mes de gener als registres d'entrada i sortida de l'Ajuntament d'Alaior, en el mateix instant en què es tramiten i des dels seus propis domicilis particulars de forma telemàtica.

L'equip de govern municipal ha fet un pas més en l'àmbit de l'administració electrònica i la transparència, permetent als regidors de l'oposició, en aquesta legislatura el grup Junts per Lô, que puguin consultar tots els registres a l'instant a través del programa de gestió d'expedients electrònics, GESTIONA de l'empresa esPublico. Aquesta opció també dóna accés a tots els llibres oficials del Consistori al minut des de qualsevol ordinador.

Aquesta iniciativa permetrà al partit de l'oposició realitzar un major control sobre els tràmits i les iniciatives que es duen a terme a l'administració municipal. L'Ajuntament d'Alaior torna a ser, un cop més, pioner a Menorca en l'àmbit de l'administració electrònica i la transparència en aplicar aquesta proposta que incidirà positivament en la tasca de l'oposició de fiscalització de l'acció de govern. L'equip de govern mostra així, un cop més, el seu afany per aconseguir uns nivells de transparència òptims i així ser una administració 100% transparent.

Cal recordar que, amb l'entrada en vigor de les lleis 39/2015 i 40/2015 que regulen l'administració electrònica, a partir del proper mes d'octubre totes les administracions estan obligades a que els ciutadans puguin realitzar qualsevol tràmit de forma telemàtica, sense haver d'anar a l'Ajuntament de forma física. Per aquest motiu l'Ajuntament d'Alaior ha estat notícia, ja que fa uns anys que treballa en aquest sentit mitjançant expedients electrònics, oblidant les piles d'expedients en paper que es generen en qualsevol administració pública per aconseguir una major rapidesa, seguretat i transparència.


El passat mes d'abril tècnics del Col·legi Oficial d'Arquitectes de les Illes Balears es van desplaçar a Menorca per dur a terme una jornada de treball conjunt amb els funcionaris de l'Ajuntament d'Alaior per comprovar personalment el funcionament de l'administració electrònica, ja que dit consistori és líder a l'illa en l'aplicació de les noves tecnologies en l'àmbit de l'administració pública.

Finalment, cal indicar que l'Ajuntament d'Alaior va estrenar el passat mes de desembre un portal de transparència, dins de la seva pàgina web www.alaior.org. Un portal que a finals d'any arribarà a ple rendiment i on diàriament es publiquen totes les informacions públiques repartides entre diversos blocs.


Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
 
Destaquem...
   
Carpeta Ciutadana
L'any 2020, els períodes de cobrament voluntari dels tributs municipals de caràcter anual són els següents:

Primer Període: del 16 de març al 15 de maig

 Impost sobre vehicles
 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)

Segon Periode: del 15 de juliol al 15 de setembre
 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)
 Impost sobre activitats econòmiques (IAE)
 Taxa control d'animals de companyia amb obligació de vacunació (cans)
 Taxa per servei de recollida i tractament de fems
 Taxa per serveis de cementiri municipal
 Taxa per entrada de vehicles
 Taxa per parada de taxis
 Taxa per ocupació del domini públic
 Vedats de caça

Els rebuts domiciliats es carregaran els dies 4 d'abril i 3 d'agost, respectivament.
Agenda Local
Avanç Revisió PGOU
Pla de Desenvolupament Turístic d'Alaior
Programa Festes Sant Llorenç 2010
Xarxa de Biblioteques de Menorca
NOU PLA DE DINAMITZACIÓ COMERCIAL ALAIOR
Rutes saludables a Alaior
IDE menorca
GUIA D’ACOLLIDA PER A PERSONES NOUVINGUDES
Política de Medi Ambient
Som d'Alaior
Disfruta-lo
MANIFEST 700 ANYS
RSU


Horari atenció de dilluns a divendres de 8.00 a 14.00h i dimecres de 16.00 a 19.30 h